Redaktionens favoriter v.40

Smicker pressbild

Då var det fredag igen och dags för HYMN-redaktionen att plocka fram färska musiktips.

Smicker – ”Flamengo” (låt)

Göteborgs nästa pophopp stavas Smicker. Idag släppts debutalbumet Seterra via nystartade bolaget Som Sverker Recordings, men vi vill särskilt framhäva singeln ”Flamengo”. En driven men mjuk låt där saxofonen är pricken över i:et.

Amason + Dante – ”Heartbeats” (The Knife-cover)

I tisdags var det den internationella hjärtdagen och för att uppmärksamma problemet med medfödda hjärtfel släppte Amason en bedårande cover på The Knifes numera klassiska ”Heartbeats”. Låtens beat utgörs av ettåriga hjärtsjuka Dantes hjärtslag vilket höjer det hela en dimension.

Old Kerry McKee – ”I’ve Been Building” (låt)

Enmansbandet Old Kerry McKee spelar bluesig americana som om han inte gjort något annat i livet, men det har han. Efter att ha lirat blackmetal gjorde han en helvändning och började göra musik med akustisk gitarr, hembyggda trummor och en gammal skivspelare. Singeln ”I’ve Been Building” är ute nu. Missa inte!

Eric Palmqvist – Hejdå (album)

Eric Palmqwists andra album under eget namn avhandlar något de allra flesta går igenom någon gång i livet: separation. Albumet är betitlat Hej Då och redan där avslöjas det något mörka temat. De få ljusglimtarna i textraderna vägs dock upp av en lekfull musikalisk bas där hans erfarenheter från att skapa regelrätt indie sammanvävs med en finstämd känsla för minnesvärda popmelodier.

Fuzz – ”Spit” (video)

Garagerock-trion Fuzz – bestående av Ty Segall, Moothart och Chad Ubovich – är tillbaka med gnissliga och medryckande singeln ”Spit”. Låten är det andra smakprovet från kommande albumet III (ges ut via In The Red). Medlemmarna bjuder inte på några överraskningar, men dessa herrar har rock’n’rollen i blodet, så kvalitén är det inget fel på.