Redaktionens favoriter v.39

Valnöt pressbild

Precis som vanligt på fredagar, här är en fullproppad lista med musiktips från HYMN-redaktionen.

Valnöt – ”Kall sommarvisa” (låt)

På den vackraste skånska dialekt sjunger Katharina Grubmüller ”Kall sommarvisa” – en låt som gestaltar avsaknaden av kärlek i en årstid som borde vara varm och härlig men istället är motsatsen. Katharina är annars producent under aliaset IKAT, men sidoprojektet Valnöt förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet.

Lykke Li – ”I Will Survive” (Gloria Gaynor-cover)

Lykke Lis avskalade version av discoklassikern ”I Will Survive” lägger sig som en varm trygg filt kring hjärtat. Mycket fin tolkning.

Prince of Assyria – 3rd Level (album)

Vi är nog många som saknat den här sångrösten. Iallafall vi som har en förkärlek för legendarer som Nick Drake, Tom Waits och Leonard Cohen. Efter sex års tystnad är han äntligen tillbaka med ett nytt album – Prince of Assyria. Helgens självklara soundtrack.

Erik De Vahl – ”End up in the Shade” (låt)

Erik De Vahl behöver aldrig slå på stora trumman för att dra till sig vår uppmärksamhet. Nya singeln ”End up in the Shade” är som vanligt både minimalistisk och delikat.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig (EP)

John Riggebos TV-spels-klingande autotune-pop lär inte vara det mest lättlyssnade du hör under helgen, men lekfullheten och experimentlustan är både smittande och imponerande. Missa inte nya EP:n Krossa kuken krossa mig.

First Aid Kit – ”Come Give Me Love (Swedish Version)” (låt)

First Aid Kit har spelat in Ted Gärdestads klassiker ”Come Give Me Love” från 1973 och denna låt släpps i samband med duons delaktighet i Cancerfondens Rosa band. Klara och Johanna designar årets band. Det är bara att koppla upp sig och lyssna på systrarnas finstämda version, som känns helt rätt i detta sammanhang och tappning.