Redaktionens favoriter v.38

Dusty Houseplants

Precis som vanligt på fredagar, en fullproppad lista med musiktips från HYMN-redaktionen.

Dusty Houseplants – ”Birds” (video)

Berlinbaserade Dusty Houseplants (svensk sångare och låtskrivare dock!) började sin karriär med att vara förband åt Jeffrey Lewis så det är inte helt oväntat att de rör sig i liknande musikaliska sfär. Det rör sig alltså om oerhört charmant lo-fi-pop. Missa inte videon till ”Birds”.

Lingua Ignota + Alexis Marshall – “Wicked Game” (Chris Isaak Cover)

Uttjatad cover kan tyckas men den här versionen är värd din uppmärksamhet. Och även om vi är vana vid att höra betydligt tyngre tongångar från Lingua Ignota och Daughters-frontmannen Alexis Marshall så är det här något av det finaste på länge.

L.T Fisk – ”Om jag inte ska leva” (video)

L.T Fisk lyckas med små medel att framkalla den där gåshudsframkallande känslan som bara en riktigt bra låt kan göra. Hymnen ”Om jag inte ska leva” och dess tillhörande video är mörk och suggestiv men samtidigt alldeles hänförande. Den 9 oktober spelar L.T Fisk ihop med I’m Kingfisher på Babel i Malmö.

White Birches – ”Somebody To Love” (Jefferson Airplane-cover)

Ännu en cover som väckt vårt intresse den här veckan. Svenska darkwave-duon White Birches har klätt Jefferson Airplanes klassiker i dova synthkläder och resultatet är klockrent.

Saba – ”Mrs. Whoever” (video)

Chicago-rapparen Saba är tillbaka med första musiken under eget namn sedan 2018 och nya singeln ”Mrs Whoever” har ett riktigt skönt flyt. Toppklass!

Aaron Frazer – ”Bad News” (video)

Efter att ha utmärkt sig som trummis och medvokalist i Durand Jones & The Indications är det äntligen dags för Aaron Frazer att stå egna ben. Multiinstrumentalisten med den smäktande vackra falsettrösten levererar budskapsfylld 70-tals soul producerad av Dan Auerbach från The Black Keys. Vi ser redan fram emot att höra den kommande  fullängdaren.