PREMIÄR: Anders Tapper – Forever’s Gone in a Moment

Göteborgsbaserade Anders Tapper gör musik som är skräddarsydd för Pusterviks lilla scen; samtliga låtar på debut-EP:n Forever’s Gone in a Moment förtjänar att höras live, att upplevas en stimmig fredagskväll. Allt från gitarrerna till sången präglas av en smittsam och inbjudande känsla, där mötet med publiken blir pricken över i:et.

Forever’s Gone in a Moment utgörs inte av av låtar som armbågar sig fram eller som väsnas för att ta plats, men de som hör låtarna kommer ändå att stanna upp för att se vad det handlar om. Detta är nämligen americanapop när den är som allra charmigast.

Premiärlyssna på EP:ns samtliga spår redan nu!

Nedan ger Anders en kort sammanfattning av ovanstående EP.

– Låtsamlingen på EP:n representerar fyra olika av mina källor till inspiration. Jag tänker lite på EP:n som en introduktion till mig som låtskrivare. Exempelvis har ”I Wanna Go Back Home” något dynamiskt och jammigt. ”Oh Lord” har det lågmälda och sköra. ”Forever’s Gone in a Moment” flirtar med indie. Låtarna visar hur jag har experimenterat med dessa olika element. Man letar ju ständigt efter sig själv på något sätt.

– EP:ns textmässiga inspiration kommer mycket från det moderna urbana samhället med alla dess komplikationer och skönhet. Som att exempelvis spela rollen på kontorsjobbet och känna sig utmattad och uttömd mellan 16:30-00:00. Men också det mysiga med att krypa hem till sin kant av staden kl 05:00 efter en lång utekväll, till fågelkvitter. Bilder som jag försöker kapsla in i berättelser från min vardag.

– Det är första gången som jag producerat något som närmar sig känslan av ett ”verk”. Singlar är ju en sak, men det är såklart något speciellt med att se hur ens egna kompositioner i relation till varandra bildar en helhetsbild som man själv skapat men ändå inte helt kan styra. Det får mig att längta efter nästa steg.