Hallå där… singelaktuella Visiteur!

Pressbild

Idag släpper Stockholmsbaserade Visiteur ny singel. HYMNs Joseph Pollack har pratat med Sir Boyfriend med anledning av detta.

Hej Robin, eller Sir Boyfriend som du kallas i bandet Visiteur, ni har släppt en låt idag som heter ”Censorship”. Vad handlar låten om?

– Den handlar om att ha på sig klänning på turné och få ”bögstryk” eller ha läppstift och bli hotad när man gör promo. Om en artist som inte riktigt passar in, som blir utsatt för sexism eller blir kallad sexist för hen inte är som andra.

Foto: Leonard Eastgrove

Låter som ett allvarligt tema och den är ju märkbart mindre party än de låtar vi hört av er innan. Hur tänker du kring att köra den här live? Kommer det vara en partydödare eller en begrundande och allvarligt fin stund?

– Haha mycket bra fråga! Den brukar få 50/50-utslag live, då vi testat den några gånger. Jag presenterar den som rätt allvarlig men i refrängerna brukar vi lyfta publiken. Många har kommit fram efteråt och sagt de älskar låten den, så både ja och nej. I ett kort partyset får den inte plats, så den är lite speciell denna låt.

Den lever sitt eget liv kan man säga?

– Ja, exakt! Vår dansman hade en rånarluva på sig ett gig och nästa med samma bokare blev vi ombedda att inte använda rånarluvan för den ansågs stötande. Då la jag in denna låt (då halvfärdig ) mitt i setet bara för att jävlas.

”Jag vill uppmana samtliga lyssnare att först och främst göra det som känns rätt i hjärtat och inte alltid bry sig om vad andra tycker”

Tror du bokaren fattade vinken och tog åt sig?

– Ja, vi snackade efter, haha. All in good humour dock. Låten är lite en nagel i ögat. Som när vi är ute och kör.

En nagel i ögat om en artist som inte passar in alltså, där har vi den. Är det något mer du vill säga om låten som avslutning?

– Jag vill uppmana samtliga lyssnare att först och främst göra det som känns rätt i hjärtat och inte alltid bry sig om vad andra tycker. Om ens utseende eller, musik? Go with the flow som det heter på svampspråk.

Lyssna på ”Censorship” nedan: