Redaktionens favoriter v.36

Dödskällan pressbild

Det är fredag och det betyder som vanligt att HYMN-redaktionen har samlat sina bästa musiktips för den här veckan.

Dödskällan – s/t (album)

Malmötrion Dödskällan har äntligen släppt sitt debutalbum och precis som singlarna vittnade om är det här musik för dig som går igång på frustrerad punkpop. På många ställen påminner Niklas Sibelius sång om Joakim Thåströms och det är givetvis ett plus i vår bok.

Den flygande jukeboxen (musikpodd)

Allt från sovjetisk pop, grekisk progrock, italienska discodängor, bortglömd new wave, spansk hipohop, japansk acid-folk och svenska hammondgrooves till dagsfärska, Pitchforkhajpade, artister snurras och diskuteras”. Den nya musikpodden Den flygande jukeboxen sålde in sig enkelt till HYMN-redaktionen. Första avsnittet gästas av Jocke Åhlund och bjuder på 38 minuters härlig nördlyssning. Väldigt välkommet då det råder brist på bra musikpoddar i Sverige.

Julia Logan – ”Everly, Foreverly” (låt)

Stockholmsbaserade Julia Logan fortsätter att visa framfötterna och nya singeln ”Everly, Foreverly” är lika mysig som tidlös. Gällande frågan vi ställde oss senast det kom en singel Kan det måhända vara så att Stockholmsbaserade Julia Logan blir Sveriges nästa stora folkpop-export?” så blir vi mer och mer säkra på att svaret är JA.

Kindsight – ”Who Are You” (låt)

Danmarks nya indiestjärnor kanaliserar Pineforest Crunch och The Cranberries på debutsingeln som nyligen släpptes på Rama Lama Records. Vi blir påminda om okomplicerade kvällar när man kunde både dansa och mingla utan begränsningar. Vi ser fram emot att snart få göra det igen.

Gryningsljud – ”Dina vibbar” (låt)

Stockolmstrion Gryningsljud är tillbaka med nytt material. På färska singeln ”Dina vibbar” sätter de ord på komplexa känslor om att röra sig framåt i desperation. Texten fokuserar på en inre bild av två tjejer som kör genom ett mörkt landskap, båda medvetna om att någonting lämnats osagt. Det svänger och bubblar på trions starkaste spår hittills.

Adrianne Lenker – ”Anything” (video)

Big Thiefs Adrianne Lenker är tillbaka med ny solomusik och det är förbluffande hur varje låt känns unik utan att egentligen vara nyskapande på något sätt. ”Anything” är en stillsam indieballad med sparsmakade gitarrackord.