Musikvideor du inte vill missa – augusti

Haiku Hands levererar den perfekta mixen mellan indie och glamour, Ciara är den coolaste höggravida kvinna någonsin i en musikvideo och will.i.am och gänget i Black Eyed Peas fick för sig att de ville imitera Torkel Petersson med flera i Kopps. Det händer i musikvideovärlden just nu.

Det här vill du inte missa från augusti månad:

Haiku Hands – “Fashion Model Art” feat. Sofi Tukker

Ett dansparty där alla är välkomna – denna musikvideo kan kicka igång vilken helg eller fest som helst. En video som har allt. Snygga koreografier, edge, humor, starka karaktärer och ett snyggt motljus.

Noga Erez – “YOU SO DONE”

När artisten blir en marionettdocka i händerna på en robot, då får det mer än gärna se ut så här. Noga Erez gör aldrig en musikvideofantast besviken. Denna video står sig fint tillsammans med tidigare videor som dem till “Off The Radar” eller “No News on TV” där twistade bilder smälter samman med quirky musik till indieperfektion.

Ciara – “Rooted” feat. Ester Dean

Den ena fantastiskt snygga och talangfulla personen efter den andra syns i rutan – och så den självklara stjärnan, Ciara själv, i glansig pyjamas med stor bebismage, som dansar och sjunger. Viktigt budskap också.

Black Eyed Peas – “ACTION

Det mest oväntade på länge var nog när Black Eyed Peas släppte en musikvideo för några veckor sen som helt bygger på indiska filmer – och så en svensk: Josef Fares-filmen Kopps. Vem vet hur det gick till när will.i.am och gänget fick för sig att de ville imitera Torkel Petersson med flera…?!

Bästa svenska video:

Alice Boman – “Wake Me Up”

Det är egentligen inte så mycket som händer i videon – men det är fint ändå. Vissa visuella syner fastnar på näthinnan och det här känns som en sån. Musikvideon är skapad av fotografen och regissören Jeanne Lula Chauveau och låten kommer även att höras i nya säsongen av Netflix-serien Trinkets.