VIDEOPREMIÄR: Cassius Lambert – ”Bird”

Vi har följt Pelle Lindsjö, som använder sina mellannamn Cassius Lambert när han gör musik, sedan han debuterade 2014. Det har varit en spännande resa där hans virtuosa basspel och avancerade och genomarbetade kompositioner backats upp av ett stort band som gjort musiken till något alldeles eget på den svenska musikscenen.

Nu har Pelle under en tid arbetat på ett mer avskalat projekt, där han verkligen tänjer på gränserna för vilka ljud man kan få fram med hjälp av endast en elbas och ett antal effektpedaler. Det fascinerande resultatet har vi som bor i Malmö kunnat avnjuta live vid några tillfällen och snart ska det också gå att höra på ett kommande album. Och därför känns det fint att få bjuda på videopremiären av låten ”Bird”, med en ljudbild långt utöver det vanliga.

”Bird” släpps som singel fredagen 4 september.

Foto: Benjamin Tarp