Jubel när Kristofer Åström uppträdde på Partille Arena

Arkivbild. Foto: Oskar Omne/Rockfoto

Under pandemiperioden har Partille Arena, lite otippat, dykt upp som en av de mest frekventa musikscenerna i Göteborgtrakten. När historiska flaggskepp som Pustervik och Musikens Hus nästan helt har pausat konsertverksamheten har handbollslaget Sävehofs hemmaarena blivit en plats för musiker och musikälskare i regionen och det fylls hela tiden på med nya event på Facebook.

Man var från kommunens sida tidigt ute och erbjöd den fina arenan gratis till dem som ville genomföra konserter för 50 personer vilket är ett klockrent initiativ, om du frågar mig. Jag blir inte förvånad om det fortsätter på något sätt även efter pandemitiden då det helt enkelt är väldigt lyckat med denna typ av spelningar.

Denna fredagskväll var det dags för Kristofer Åström att ställa sig på arenascenen. Ja, det är så att både publik och artister befinner sig på den egentliga scenen samtidigt som idrottshallen i övrigt är nedsläckt och tom. Ett stort mörkt skynke mellan scenen och handbollsplanen gör att man inte alls tänker på att man befinner sig i en idrottshall. Det gör att det blir intima och fina konserter.

Kristofer Åström är en av landets finaste låtskrivare, om jag får välja, och han gick på scen halv sju, ensam med sin akustiska gitarr. I ett vackert rött sken inledde han med nya singeln ”Inbetweener” från i våras som följdes av ”For You” och det lät strålande.

Vi bjöds sedan på drygt en timmes härlig stund där Kristofer spelade både gammalt och väldigt nytt. Bland de äldre låtarna var det otroligt kul att få höra ”Come Out” i vackert blått sken och alltid lika underbara ”All Lovers Hell” medan de nyare låtarna vittnade om att vi har en väldigt fin platta att se fram emot i oktober.

Det uppstod en fin känsla mellan publiken, som satt med goda avstånd vid bord, och Kristofer. Det är ingen vågad gissning att samtliga i rummet var väldigt nöjda med kvällens spelning när det avslutades med ”One More Drink”. Applåder och jubel vittnade om det i alla fall.

The Kinks klassiker ”Lola”, som släpptes för nästan exakt 50 år sedan, hördes från högtalarna när jag gick över golvet till den stora handbollsplanen. Utanför arenan hade det regnat, men kvällssolen lyste återigen över Partille när jag satte mig på bussen och åkte mot Göteborg efter ännu ett lyckat besök i kranskommunen.

Kristofer Åström gör även en livestream på onsdag. Den bör du inte missa.