VIDEOPREMIÄR: Pacific Range – ”Studio Walk”

Los Angeles-baserade Pacific Range är en spännande konstellation som grundas på nämnda stads rika musikarv – där de milslånga stränderna, solen och värmen – format legendariska band som The Flying Burrito Brothers och Canned Heat. Det går att hitta sämre inspirationskällor.

Det har hänt mycket sedan Laurel Canyon utgjorde startskottet för den musikaliska revolution som banade väg för Neil Young och Joni Mitchell, men musiken lever i högsta grad vidare genom Pacific Range. Det handlar om gitarrbaserade låtar som vibrerar av organiska och medryckande melodier.

Pacific Range, vars andra album High Upon The Mountain släpptes i mars, kanaliserar allt som den amerikanska västkust-rock’n”rollen representerar och nu är det dags för internationell release. Den 4 september återlanseras skivan och förhoppnings kan långt fler få upp ögonen för bandets böljande sommartoner.

Nedan är det premiär för videon till nya singeln ”Studio Walk”.

Pacific Range ligger på nystartade Curation Records, som grundats av Brent Rademaker (Beachwood Sparks och GospelbeacH).