Kalabalik på Tyrolen anordnar coronaanpassad minifestival

Foto: Niklas Gustavsson, Rockfoto.nu

Alla sommarens planerade musikfestivaler är uppskjutna på grund av Covid-19. Synthscenens mest framåtblickande evenemang Kalabalik på Tyrolen är såklart inte undantagen den bistra verkligheten.

Något anmärkningsvärt i sammanhanget är dock att den Smålandsättade contemporary wave-institutionen lyckats få med hela (!) sensommarens planerade line-up in i 2021. Ett imponerande drag och särskilt glädjande då årets (eller rättare sagt nästa års) laguppställning på förhand ser ut bli en av de absolut starkaste i hela den snart tio år långa Kalabalik-historien.

Jubileumsupplagan av Kalabalik på Tyrolen äger rum den 19 – 21 augusti år 2021, som vanligt på den mytomspunna platsen strax utanför Alvesta. Programmet rymmer såväl etablerade 00-tals-coldwavestorheter som Selofan och Linea Aspera som intressanta nykomlingar från hela världen, däribland amerikanska Riki, Malmöbaserade Abu Nein och ryska Blind Seagull.

Redan i år blir det även möjligt att insupa lite av Kalabalik-andan under en av de tidigare planerade festivaldagarna. Lördagen den 22 augusti, om mindre än en månad, äger ett mindre, corona-anpassat evenemang med tre liveakter rum på Tyrolen. Evenemanget kommer att livestreamas men, då restriktionen 50 personer på plats även möjliggör ett fåtal besökare, kommer också ett ytterst begränsat antal biljetter att släppas. Ett upplägg snarlikt det Tyrolens egen festival Muskelrock körde tidigare i år.

Bland de tre bokningarna till årets livestream/minifestival hittar vi nämnda Abu Nein, en av det senaste årets mest intressanta darkwave-nykomlingar och Alvar, det råa, stockholmska post-industrial-fenomenet. Det blir även besök från isländska Sólveig Matthildur, annars känd från KælanMikla, som har gjort stort intryck på egen hand med den melankoliska synthpopen på fjorårets Contantly In Love och årets uppföljande singlar ”Politician of Love” och ”Window”.

Läs mer om årets livestream/minifestival här.

Läs mer om 2021 års upplaga av Kalabalik på Tyrolen här.

Och missa inte det längre reportaget om Kalabalik på Tyrolen vi gjorde ifjol.