VIDEOPREMIÄR: Prematur – ”Lulevisan”

Luleåbaserade poppunkarna i Prematur släpper idag en tolkning av den moderna klassikern ”Lulevisan” av den bortgångna Luleåsonen Kristofer ”Kribbe” Börlin. Bandet kontaktades och ombads spela in sin egen version av låten för en reklamfilm som skulle ha anknytning till Luleå. Det blev inget av reklamfilmen men Prematur gillade låten och spelade in sin version ändå.

– Låten har ju att göra med staden som vi alla bor i och vi känner väldigt starkt för den. Musikvideon som gjordes till låten skulle även belysa de olika platser runt om staden som de flesta Lulebor känner igen. Vi har alltid varit emot att göra en cover. Men när tanken att göra denna låten kom upp så kände vi att den är så himla bra, och att vi kan göra något bra av det. Då var vi tvungna att genomföra idén, berättar Prematur.

Musikvideopremiär på HYMN!