VIDEOPREMIÄR: Climate X-Press – ”Änglamark”

Pressbild

David Andréas musikaliska klimatkamp under aliaset Climate X-Press fortsätter. På kommande Svenska Klimathits Vol.1 tolkar han låtar av svenska storheter som Carola, Mauro Scocco och Edvard Persson och klär dessa i färgglada discokläder.

– Jag vill uppdatera några fantastiska svenska låtar med miljötema för 2000-talet. Skapa en ny resonans och en musikalisk, inspirerande motor för förändring. Tiden är nu och vi behöver påverka all makt, inflytande och ledning att ta ansvar och ställa om till en hållbar framtid idag, säger David.

Idag kommer första smakprovet, Climate X-Press-varianten av Evert Taubes sommarhymn ”Änglamark”. Spåret kommer även med en video. David berättar:

– ”Änglamark” – en högaktuell klassiker om att rädda våra natur – skrevs av Evert Taube för att rädda nationalälven Vindelälven från vattenkraftsutbyggnaden. Idag är det snarare kolkraften och den aningslöst brutala skövlingen av skog och utrotning av arter som skapar oro och bidrar till en oviss framtid och spel med människans grundläggande förutsättningar på planeten. Idag skulle kanske Taube skrivit om Preems utbyggnadsplaner i Lysekil som äventyrar Sveriges chanser att nå Parisavtalet. 

Premiärtitta nedan: