Redaktionens favoriter v.24

Rhys. Foto: Lindita Neziri

Det är fredag och återigen dags för HYMN-redaktionen att lista favoriter från senaste tiden.

Rhys – ”Better Break My Heart” (låt)

Svensk-amerikanska Rhys är tillbaka med en popsingel som redan vid första lyssningen känns som en självklar hit. Det här lär vi få höra på radion i sommar och inte oss emot, det är en grym låt!

Emma Essinger – ”OH OH OH” (låt)

Emma Essinger är sångerska, saxofonist och, om vi får spå i kaffesump, snart popstjärna. Idag släpper hon brutalt röjiga ”OH OH OH”, en egenproducerad punkig låt som är hämtad från en kommande EP. Missa inte.

Den Der Hale – Pneumothorax (dubbelsingel)

Malmöbandet insaunas har bytt medlemmar och till viss del stil, samt ändrat sitt namn till Den Der Hale. Idag släpps en dubbelsingel som är ren och skär njutning för alla oss som saknar Sonic Youth. Experimentella kraut- och dronepartier möter explosiv postrock i en härlig blandning. Den 25 juni spelar de på Plan B inför 40 personer.

Margo Price – ”Letting Me Down” (video)

Margo Price, är en av Nashvilles starkaste lysande stjärnor just nu och nya singeln ”Letting Me Down” – hämtad från kommande albumet That’s How Rumors Get Started (10/7)har fått en alldeles ljuvlig dansvideo som Margos syster Kylie gjort koreografin till.

Twin Peaks – ”Whats’s The Matter” (låt)

Twin Peaks är tillbaka med en somrig garagepop-pärla, vars melodi skiner ikapp med solen och där sången fångar en flyktig känsla som sätter stämningen perfekt. Begåvat och underhållande!