Boy With Apple blandar det oslipade med det mjuka

Boy With Apple. Foto: Felicia Lekenstam

Över en låda öl blev det beslutat för fyra år sedan – VÅRØ Records skulle bli verklighet. Sedan dess har skivbolaget, som i nuläget består av Jonas Börjesson och Fabian Forslund, signerat namn som MANX, RHEYA och Mauv. Idag släpper deras senaste tillskott, Boy With Apple, sin tredje singel. HYMN har pratat med både bolaget och det nyss signerade bandet.

Göteborgsbaserade Boy With Apple har tidigare släppt två drömmiga singlar vid namn ”Make Me Feel Needed” och ”Living Space”. Bandet består av Zara Henriksson, Saga Fransson, Tim Hedlund och Arvid Boström. Oslipat och spontant är två ledord i deras musik, samtidigt som det mjuka drömpopsoundet tilltalar dem, vilket skapar en blandning av två motstridiga känslor. Idag anländer ”Green Eyes”, som bandet själva menar är den råaste och snyggaste av deras låtar.

– Det känns lätt som vår bästa låt hittills, säger Saga Fransson.

– Vi känner att vi fått till soundet mer när det kommer till mixningsområdet, säger Tim Hedlund.

Singeln är den första sedan samarbetet med VÅRØ inleddes. Just drömpop är den mest framstående genren i bolaget, även om de liksom Boy With Apple inte är rädda för att sväva ut i andra riktningar. 

– Vi ser bolaget som en ö som består av olika uddar, klippor och hamnar. Alla får plats och alla får göra sin grej, menar VÅRØ, samtidigt som de poängterar att de inte släpper vad som helst bara för att hålla sig relevanta.

– Vi kör ju hellre en tyst period på några månader än att famla i mörkret.

Fabian Forslund. Foto: Samuel Isaksson

Utöver det rent musikaliska värderar Jonas och Fabian även god värdegrund och estetik. Respekt mellan artist och bolag är också väldigt viktigt.

– Eftersom att vi inte har ekonomin som de stora bolagen har måste vi kompensera på något sätt, och det gör vi med kärlek.

Skivbolagets grundidé är att en lyckad artist är en artist som gör bra musik.

– Streamingsiffror är ett mått på något annat. Engagemang på sociala medier är också ett mått på något annat, menar VÅRØ.

Jonas Börjesson. Foto: Samuel Isaksson

Zara Henriksson delar detta synsätt och tycker därför att bandet hör hemma hos bolaget.

– Vi delar samma filosofi kring att musiken är vad vi brinner för, säger hon.

Boy With Apple är enligt skivbolaget Göteborgs riktiga indie-framtid. De har flera nya låtar på gång och befinner sig mitt i skaparprocessen av sin debut-EP som kommer till hösten. Innan dess bör den dagsfärska singeln ”Green Eyes” läggas till i alla läsares spellistor.

Boy With Apple. Foto: Felicia Lekenstam