Redaktionens favoriter v.20

Altona

Det är fredag och det betyder som vanligt att HYMN-redaktionen har listat ett gäng favoriter från senaste tiden.

Altona – ”Tid läker inga sår” (låt)

Malmöbaserade Altona har ett befriande eget sound som de själva kallar ”schlagerpunk” och nya singeln ”Tid läker inga sår” framhåller sångerskan Elisabeth Östins röst på ett väldigt fint sätt.

Snake – ”Lost Girl” (låt)

Det är alltid en fröjd att få nytt från Tess De La Cour, Madeleine Frankie och Mia Maria Johanssons Snake. Singeln ”Lost Girl” är en försmak på vad som komma skall, i höst kommer ett nytt album att headbanga till. Snake lär i och med detta befästa sin position som en av Sveriges mest intressanta rockakter.

This is Head – ”The One?” (låt)

This Is Heads dagsfärska singel ”The One?” skrevs i Los Angeles i samband med att de gjorde det självbetitlade albumet som kom ut 2015. Vilken tur att den inte föll i glömska! Och det faktum att låten funkar lika bra nu som då säger något om This Is Heads stabilitet och vitalitet.

Alison Mosshart – ”It Ain’t Water” (låt)

Oj oj oj, det här är mumma för oss som saknat The Kills-sångerskans rockraspiga röst i flödet. ”It Ain’t Water” är B-sidan till tidigare släppta singeln ”Rise” och en tidlös ballad som ger gåshud.

The Everettes – ”Looking For Love” (låt)

Tyskland är kanske inget vi i första hand förknippar med tidlös soulmusik. Men The Everettes från Berlin har med ”Looking For Love” släppt en förstklassig låt som lätt skulle kunna förväxlas med en gammal Northern Soul-favorit.

Paint – ”Ta Fardah” (låt)

Pedrum Siadatian från Allah-Las gör – likt nämnda band – 60-tals inspirerad västkustpop och nya singeln har ett skönt driv, färgad av en drömska och melodramatiska undertroner. Fint när våren känns lite avslagen.