VIDEOPREMIÄR: DEEREST – “Cochlea (The Shell)”

Foto: Maria Leck

Linnéa Talps projekt DEEREST släppte hyllade plattan Cochlea i mars och hann inte göra mer än en spelning efter släppet förrän viruset lamslog världen i allmänhet och musikvärlden i synnerhet.

För en vecka sedan gjorde hon en webbspelning och i dag premiärar vi videon till Cochleas instrumentala öppningsspår.

Linnéa beskriver låten så här:

– Ordet cochlea betyder öronsnäcka. “Cochlea (The Shell)” rör sig inuti ett långsamt medvetande, ett utforskande av inre rörelse. Jag ville undersöka mellanrummen, låta dem utvidgas. Jag ville åt någon slags långsamhet, musik med glesa hållpunkter, form med utrymme för subtila skiftningar i ljudbilden.

Videon är skapad av Jordana Loeb – som också gjorde omslaget till Cochlea – och beskrivs som “Ett undersökande av rörelse genom ljus och genom form”, vilket onekligen träffar ganska precis mitt i prick.