VIDEOPREMIÄR: Mathias Zachrisson – ”Skenet bedrar”

Foto: Madeléne Zachrisson

Som en modern variant av Ted Gärdestad har Mathias Zachrisson under våren gett oss androgyn pop som klippt och skuren för varma vårdagar. Egenutgivna albumet Vinrött leende & oskyldigt grön släpptes den 24 april och idag är det premiär för videon till ett av de starkaste spåren från denna platta – ”Skenet bedrar”.

Mathias berättar:

– Jag har på senare tid kommit på att jag älskar att dansa, men jag gör det oftast i smyg när ingen ser. Efter den upptäckten har jag försökt hitta anledningar till att behöva skapa en koreografi till en av låtarna på debutalbumet och jag fick tidigt en storslagen, komplicerad idé till ”Skenet bedrar”. Min kära vän och mer erfarne filmmakare Artur Wolgers sågade min video totalt och skickade sen tillbaka den här oklippta, mer primitiva idén, vilken i sin enkelhet gestaltade känslorna jag ville förmedla på ett ärligare sätt. Vi behöver alla skratta, dansa och gråta så att vi inte bär för tungt tills det brister och vi inte orkar hålla skenet uppe längre. Dansa och ta hand om varandra.

Spana in videon nedan: