VIDEOPREMIÄR: Adée – ”Verify”

Ölandsbaserade Ida Adée Olsson hamnade på vår lista med ”Svenska kvinnliga artister att hålla koll på 2016” och nu har vi all anledning att åter rikta blicken mot denna talangfulla rappare, sångerska och producent. Den 24 april släppte hon singeln ”Verify” som hon skrivit och producerat ihop Ulf Appelqvist. En låt som delvis handlar om frustrationen över att alltid behöva bli verifierad för att känna ett värde.

Spåret har också fått en väldigt fin video. Ida berättar:

– När pandemin slog till i våras och allt ställdes in så fick jag väldigt snabbt igång ett fantastiskt samarbete med Kalmar konstmuseum där jag varje tisdag under en månad fått hålla ”Corona”-konserter för bara en person i publiken som vi kallat Just You and Me. Detta har varit helt magiskt och efter att vi riggade ner efter en av konserterna så fick vi feeling att filma videon till ”Verify” i Sara-Vide Ericsons helt fantastiska utställning Interior Ambush.

Videon som är gjord av Isabelle Bringert har idag premiär på HYMN.