Redaktionens favoriter v.19

Wilma Nea. Foto: Sam Florian

Det är fredag och det betyder som vanligt att HYMN-redaktionen har listat ett gäng favoriter från senaste tiden.

Wilma Nea – ”Period” (låt)

Wilma Ås, eller Wilma Nea som hon kallar sig när hon gör musik, är aktuell med sin tredje singel ”Period”. En alldeles lysande, bedroom pop-doftande ballad om ett uppbrott. Missa inte detta stjärnskott.

The Honeydrips – ”Here Comes The Sun” (låt)

Den här våren har fått sitt officiella soundtrack. The Honeydrips ljuvliga singel ”Here Comes The Sun” må vara melankolisk och uppgiven men den är samtidigt sådär trallvänligt indiepop-catchy som gör att vårkänslorna spritter i kroppen.

Juno Francis – ”Queen’s Anthem” (låt)

Juno Francis tredje singel ”Queen’s Anthem” bjuder oss på fyra minuters svävande och härligt rytmisk musik. Efter de två singlarna i fjol känns låten som en naturlig fortsättning på Juno Francis musikaliska resa.

Easy – ”Radical Innocence” (låt)

Indiepoplegendarerna Easy, som släppte den briljanta debutplattan Magic Seed 1990, är tillbaka med ett nytt album. Titelspåret ”Radical Innocence” är plattans stora höjdpunkt och ljudbilden är både djup och vacker. Det är en låt som förgyller våren på bästa sätt.

Cats and Dinosaurs – ”Shock Doctrine” (låt)

Detta härliga swingkollektiv från Göteborg gjorde en av den pågående livestream-erans allra bästa spelningar på 1 maj, trots att två av deras 10 medlemmar saknades. Där passade de också på att spela den nya Covid-19-influerade låten ”Shock Doctrine”, vilken i motsats till temat bjuder på ruggigt sväng.

Westerman – ”The Line” (video)

Arthur Russells ande vilar över det mesta som Westerman producerar, men det gör inte så mycket när slutresultatet blir lika bra som nya singeln ”The Line”. Den 5 juni anländer fullängdsdebuten Your Hero Is Not Dead.