PREMIÄR: Lotta Wenglén – ”En handlingsplan” (dubbelsingel)

Foto: Ebba Berg

Skånebaserade Lotta Wenglén släppte EP:n Alla andra ska dö i mars men redan nu är hon tillbaka med ny musik! Två nya låtar har sett dagens ljus. En sång som tröstar och en som preppar för undergång.

Strax innan pandemin bröt ut hade Lotta formulerat en text om att komma runt sin existentiella oro. Och om prepping. Hon undrade om inte det bästa som kan hända många av oss, är att hamna i en kris? För att kunna släppa blicken från samma envisa fläck som vi alltid stirrar på. Låten fick fyra ackord och gavs namnet ”En handlingsplan”.

Sen blev verkligheten som sången. Och för två veckor sedan skrev Lotta låten ”Kom som du är” som skulle bli som ett knä att vila sitt huvud i.

Sen gick det fort. Under en veckas tid producerade Lotta båda låtarna, bjöd in Henrik Meierkord på cello och mixade klart dem. Singeln släpps officiellt den 22 maj, men redan nu kan HYMN erbjuda en förhandslyssning av låtarna.

Lyssna nedan!