5 favoriter från The Cures Three Imaginary Boys

Idag är det 41 år sedan The Cure släppte debutalbumet Three Imaginary Boys. De tretton låtarna släpptes på Fiction Records med en speltid på drygt en halvtimme. The Cure bestod på den tiden av Robert Smith, Michael Dempsey och Lol Tolhurst. Här kommer fem favoriter från den plattan.

”10:15 Saturday Night”

Three Imaginary Boys inleds med denna pärla. Den släpptes även som B-sida på debutsingeln ”Killing an Arab”. Robert Smith var 16 år när han skrev ”10:15 Saturday Night” och den släpptes även som A-singel i Frankrike.

”Accuracy”

Detta är andra låten på plattan och den förmedlar mycket av den new wave-våg som växte fram i kölvattnet av punkens framgångar i slutet av 1970-talet. ”Accuracy” var även B-sida på singeln ”10:15 Saturday Night” som släpptes i Frankrike.

”Fire In Cairo”

The Cures särskilda sound, mycket präglat av Robert Smiths sång, föddes tidigt och detta är ett bra exempel. ”Fire In Cairo” är en av mina absoluta favoritlåtar med The Cure.

”It’s Not You”

Lite rivigare ”It’s Not You” är en knappt tre minuters strålande låt. Chris Parry producerade plattan som började spelas in 1978 i klassiska Morgan Sound Studios i London.

”Three Imaginary Boys”

Det fina titelspåret hittas i slutet av plattan. När låten tappar tempo och avslutas är albumet nästan slut, men det är samtidigt bara början på en enastående musikkarriär.

När The Cure firade 40 år lördagen den 7 juli 2018 vaknade jag med feber i ett hotellrum i London. Jag hade en del roliga saker planerade, men fick helt fokusera på att ta mig igenom festivaldagen som innehöll massor av bra artister i Hyde Park. Jag fick, trots de sämre fysiska förutsättningarna, ändå en underbar dag.

The Cure avslutade konserten med ”10:15 Saturday Night” som näst sista låt och då var jag helt slut, men otroligt glad. Det får bli avslutningen på denna lilla hyllning till ett av Englands främsta band under min livstid.