Musikvideor du inte vill missa – april

En video att visa för smygrasister, en Corona-panikattack-video och lite modern ensamhet. Några av förra månadens finaste visuals kommer från Lauv, Wale och Skott.

Det är roligt att se alla kreativa lösningar nu under Corona på hur man kan spela in musikvideor utan att träffas. Nästan revolutionerande. Men snart kan det börja bli tjatigt. Här kommer därför en blandning av Corona-inspirerade och “helt vanliga” musikvideor (om än väldigt speciella) från den gångna månaden. Utvalda av HYMN:s musikvideofantast Sofie Tedenstad Svebring.

Chaz Cardigan – “Not OK!” (Quarantine Edition)

Stackars Chaz Cardigan har inte duschat på en vecka, känner sig ensam och har börjat få panikattacker (vem kan relatera…?). Botemedlet blev att spela in denna fantastiskt roliga musikvideo, där det händer saker i en bildruta som spiller över i en annan. Sprider hopp och livsglädje samtidigt som den handlar om att faktiskt vara “Not OK!”. Se den bara!

Lauv – “Modern Loneliness”

Sociala medier-samhället paketerat i musikvideo-format. Lauv bjuder på en både tankeväckande och underhållande liten historia om hur det är när man alltid chattar, messar, kommenterar och uppdaterar men kanske aldrig kommunicerar ordentligt med någon.

Wale – “Sue Me (feat. Kelly Price)”

En fint utförd “vända på perspektiven”-video om rasism. Vi får följa en vit kille som behandlas på det sätt som svarta ofta gör. Man måste ju bara älska kombinationen av musik och samhällsreflektion. Sprid och dela till alla smygrasister så kanske de får sig en aha-upplevelse.

Missy Elliott – “Cool Off”

Cool sen decennier tillbaka – här är Missy Elliott med “Cool Off”. Titta för att se en härligt färgstark och knasig dansvideo eller varför inte till och med dra upp den på helskärm och dansa till? Kan bli en karantän-workout som heter duga.

Bästa svenska video:

Skott – “Talk About Me”

Här får en animerad Skott vingar. Detta är en artist som tar sina musikvideor på allvar. Tror inte det här är det sista (eller det bästa) vi ser från henne utan mycket mer kan komma! Som om det inte vore nog är hon också med och regisserar och skapar videorna. Respekt.