VIDEOPREMIÄR: Blanco White – ”Mano Mano”

Bakom projektet Blanco White hittar vi brittiska gitarristen och singer & songwritern Josh Edwards, en man vars hjärta tillhör Spanien och de andalusiska bergen. Vilket hörs i hans musik. I juni kommer debutalbumet On The Other Side, men redan idag är det dags för singel- och videosläpp.

Bedårande ”Mano Mano” – Edwards första släpp på spanska – får en att drömma om sydligare breddgrader. Han berättar:

– ”Mano Mano” skrevs när jag bodde på den södra spetsen av Spanien förra vintern. Jag arbetade med vokalerna på sången och försökte hitta ord på engelska som matchade melodierna och fraserna jag höll på med, men jag förstod snabbt att engelska ord saknade rytmen jag letade efter. Jag började använda spanska ord istället och kände direkt att det blev enklare att slutföra fraserna.

Videopremiär på HYMN!