VIDEOPREMIÄR: Anna Ihlis – ”Röd”

Dalkullan Anna Ihlis släpper sitt femte album i juni och aktuella singeln ”Röd” är ett kärleksbrev till flickorna, döttrarna och kvinnorna i hennes närhet.

Idag släpps videon till ”Röd”. Bakgrunden till den föddes en natt efter skrollande på sociala medier. Då rasade inte Corona, då rasade förakt och hatiska kommentarer. Resultatet är en fantastisk manifestationsvideo.

– Det här blev mitt sätt att försöka göra något gott utifrån den plattform jag står på, med parametrarna, jämställdhet, ett mångkulturellt samhälle, enad front och integrering som utgångsläge. Flera instanser och människor nappade på idén och inspelningshelgen blev en blandning av värme, kraft, enhet, glädje och medmänsklighet. Något av det finaste jag har varit med om, säger Anna om videon.

Premiär nedan: