Veckans FYND: FIGUREHEAD, Helga Arvesten och Majja Star & The Invisible Man

FIGUREHEAD

Då var det måndag igen och dags för veckans FYND!

FIGUREHEAD

Tryggve Nilsson känns kanske framför allt igen från indierockbandet Ceremoni, men med soloprojektet FIGUREHEAD blandar han in mer elektroniska element i musiken. På senaste singeln ”Julia” sjunger Tryggve frustrerat och lidelsefullt över ett triphop-inspirerat beat.

Helga Arvesten

Helga Arvesten är aktuell med EP:n Bionical Man, en skapelse på teman som rymd, kaos och motsägelsefulla känslor. Radiohead, Björk, David Bowie och Kate Bush känns som tydliga referenser, men det är något i Helgas intressanta uttryck som ändå är helt unikt.

Majja Star & The Invisible Man

Småhemliga duon Majja Star & The Invisible Man ger den gamla Roxette-dängan ”Church Of Your Heart” nytt liv genom att klä den i shoegazeskrud. Nittiotalsnostalgin är alldeles förtjusande och soundet spot on.

Lyssna på vår playlist med FYND här.