Redaktionens favoriter v.16

Antonia Vai. Foto: Reka Vajda

Det är fredag och återigen dags för HYMN-redaktionen att tipsa om sånt ni absolut inte får missa.

Antonia Vai – ”Ghost” (video)

Singer/songwritern Antonia Vai blandar alt-pop och soul med influenser från världsmusik och i aktuella singeln ”Ghost” får vi också höra element av spoken word och tribaltrummor. Det här är precis lika nyskapande och fantastiskt som det verkar.

SOLAR – Future Energy (EP)

Den vane HYMN-läsaren lär vara bekant med Malmöduon SOLAR, men om inte så är det aldrig för sent att upptäcka deras instrumentala, atmosfäriska musik som hämtar lika mycket inspiration från syntpop som postrock. Nya EP:n Future Energy ger oss bokstavligen energi inför framtiden.

The Honeydrips – ”Linda Says” (låt)

En indiepop-låt som behandlar vårdpersonalens utsatta situation. Kan det vara något? Svaret är ja. Mikael Carlssons enmansband The Honeydrips bjuder på en av veckans viktigaste och finaste låtar med ”Linda Says”.

Drive-in-konsert på Bananpiren i Göteborg (konsertkväll)

På Valborgsmässoafton (19-00) anordnar skivbolaget Welfare Sounds något så ovanligt som en livetillställning och det sker tillsammans med Division Of Laura Lee, Beverly Kills och Terra. Musik förenar och denna kväll gör att musikscenen tillåts att blomma upp för en kort stund.

girl in red – ”midnight love” (låt)

Marie Ulven har gjort det igen. ”midnight love” är girl in reds första pianodrivna låt men fingertoppskänslan vad gäller att skriva klibbiga popmelodier är lika imponerande som alltid.

Chelsea Jade – ”Superfan” (video)

Chelsea Jade är född i Sydafrika men uppvuxen på Nya Zeeland. Hennes briljanta popdröm till singel, ”Superfan”, har fått en elegant video. Missa inte detta stjänskott!