Musikvideor du inte vill missa – mars

Det är svårt att fokusera på något annat än Corona just nu. Att titta på musikvideor kan dock vara ett skönt avbrott eller ett sätt att bearbeta krisen. Missa inte dessa nya videor från bland andra Die Antwoord, Porter Robinson och Moses Sumney

Hur ser det ut på musikvideo-fronten nu under Coronakrisen? Mängden musikvideo-releaser kommer troligtvis att påverkas inom kort. Kanske kommer det ta ett litet tag innan det syns, men extremt många inspelningar lär ställas in. Dock borde de redan färdiga videor som släpps kunna få en hel del visningar med tanke på alla som sitter hemma framför datorn.

En gissning är att vi också kommer få se en hel del animerade videor och andra videor som man kan ”göra hemma” utan att träffa så många. Det har redan släppts någon sådan video med crowdsourcat material från fans över hela världen. Se den och flera andra här.

Fantastic Negrito – “Chocolate Samurai” (Corona Quarantine Video)

Fantastic Negrito ställde en fråga till fans runtom i världen: “Har ni tappat förståndet än?”. Han bad dem skicka in filmer som visar hur de hanterar Corona-krisen och sin tid i isolering. Resultatet sattes samman i den här videon. En musikvideo som inger hopp och sprider glädje, mitt i kaoset.

Moses Sumney – “Cut Me”

Moses Sumney. Alltid starka videor från den grabben. Den här videon handlar om att skratta döden i ansiktet. Nästan lite kusligt passande i dessa Corona-tider.

Die Antwoord – “Houze of Zef – Megamix 2000”

Mer än en musikvideo! Die Antwoord släpper album och promotar det genom det här klippet som hintar om att flera musikvideor kommer att komma. För oss som följt Die Antwoord från starten är deras videor alltid i en kategori för sig. Det “konceptuella” gamet är starkt hos de här två.

Yaeji – “Waking Up Down”

Lär känna den magiska koreansk-amerikanska artisten Yaeji genom denna animerade video. En charmig liten historia om att hantera vardagen, göra listor och klara av att stiga upp på morgonen.

Bästa svenska video:

Stina Velocette – “Dubbelt så hårt RMX” ft Peshi, Ikhana, Nayomi, Frida Scar, Liza True, Fröken B,Vera K

Kvinnor får jobba dubbelt så hårt. Det budskapet levereras med all tänkbar tydlighet i den här videon från Stina Velocette med vänner.