Redaktionens favoriter v.14

Cuntrie & Elsa Carmona. Foto: Ebba G. Ågren

Det är fredag och precis som vanligt har HYMN-redaktionen sammanställt en tipslista med favoriter från den senaste tiden.

Cuntrie & Elsa Carmona – ”Dear Sadness” (video)

Wow, vilken duett. Två av Sveriges mest begåvade stjärnskott, Cuntrie och Elsa Carmona, gör gemensam sak och det är som att tiden står still under ett par minuter. Den tillhörande videon sätter dessutom stämningen perfekt. Creepy och vackert på samma gång, precis som låten.

Marbles – ”Woman” (låt)

Oslo-baserade Marbles bjuder på luftiga elektropopvibbar med nya singeln ”Woman”. En sommarflirt redan i början av april – inte illa!

Hilary Woods – Birthmarks (album)

Hilary Woods ångestfyllda musik är kanske inte det allra mest upplyftande man kan lyssna på i dessa tider, men ack så bra nya albumet Birthmarks är. För dig som gillar när sublima tongångar sammanflätas med experimentellt ljudkaos.

The Burning Hell – Everything Will Probably Be OK, episode 1 (TV-show)

Mathias Kom och Ariel Sharratt från det charmiga, kanadensiska popbandet The Burning Hell är som så många andra i karantän. Men i stället för att ligga på latsidan producerar de sin egen tv-show. En del av inslagen behöver man nog vara bekant med deras speciella humor för att till fullo uppskatta, men de spelar även fina versioner av sina låtar. Inte minst en fantastisk version av titelspåret från programmet (börjar vid 49 minuter). 

TORRES – ”Wandering Star” (Portishead-cover)

En av de bästa låtarna från Portisheads klassiska Dummy (som firade 25 år i fjol) är helt klart ”Wandering Star” och TORRES lite industriella tolkning av spåret är helt fantastisk.