Hallå där… Spader Kung! + VIDEOPREMIÄR: ”Tusen nålar”

Foto: Johan Rönnow

I fredags släppte ”Malmös ledsnaste punkband” Spader Kung nya singeln ”Tusen nålar” som är den första låten som Klara Viriden i trion har skrivit till bandet. Idag är det videopremiär för den tillhörande videon här på HYMN.

– Jag började skriva den när jag flyttade till Malmö för tre år sedan så den har funnits i många skepnader. Men den handlar väl i grund och botten om att gå vilse i sig själv och att inte kunna sortera sina känslor, känna sig uttömd utan att veta varför. Videon har vuxit fram av sig själv. Jag ville att den skulle kännas lite som en kaotisk tidskapsel, säger Klara.

Det är inte långt kvar till albumsläpp nu – berätta kort om inspelningsprocessen av skivan!

”Vi hade ett gäng låtar som vi ville spela in och några skrevs klart precis innan vi gick in i studion”

– Vi hade ett gäng låtar som vi ville spela in och några skrevs klart precis innan vi gick in i studion. Vi gillar inte att peta för mycket i grejer så det gick väldigt snabbt. Folk som känner oss vet att vi gillar fest, men i studion var det förvånansvärt ofestligt, vi gick in och gjorde vad vi skulle helt enkelt. Fett effektivt.

Vad händer framöver förutom albumsläpp?

– Vi ska upp till Stockholm och spela på Heaven Up Here 28 mars, sen blir det releasefest för skivan 10 april på Plan B – hett tips. Det kanske dyker upp någon mer musikvideo också! Sen vill vi ut och giga mer och skriva mer musik. Anna vill helst spela i globen, Klara och Matilda vill åka snygg raggarbil och spela i Värmland.

Foto: Ebba Ågren