PREMIÄR: Kluster B – ”Love Must Conquer”

Malmöbandet Kluster må ha bytt namn till Kluster B och haft en bandkris, men det musikaliska uttrycket är fortfarande unikt. Andra singeln från kommande andra albumet b heter ”Love Must Conquer” och precis som tidigare bjuds vi på ett potpurri som är både genreöverskridande och experimentellt. Linnea Halls fina röst är allt jämt pricken över i:et.

Bandet berättar:

– Låten skrevs i en både personligt och politiskt orolig tid, precis före valet. Så det fanns en parallellitet mellan olika vägval som ägde rum ungefär samtidigt, där det kändes som att vi glömde att vara öppna och älska det främmande. Texten innehåller också en paradox, där begäret att äga det vi älskar eller vill ha för oss själva, i själva verket blir en motverkande kraft: gatorna blir kyligare och folk alltmer känslomässigt oberörda. Därför slutar också låten med någon slags förhoppning om att kärleken i sig ska vinna och inte att vi ska erövra kärleken.

Premiär på HYMN!

’b’ släpps via Rama Lama Records den 17 april