VIDEOPREMIÄR: H.B Nielsen – ”Xanax Blue”

Foto: Sam Yi

H.B. Nielsen lär bli stor inom svensk folkpop, det förstod vi redan när vi hörde ”Song For T” i fjol. Nu är ett debutalbum på G och nya singeln ”Xanax Blue” – vars video idag har premiär på HYMN – skruvar upp förväntningarna ytterligare.

H.B. Nielsen berättar:

– ”Xanax Blue” var en av de första låtarna jag skrev till albumet. Jag hade precis köpt en loop-pedal för att jag trodde den skulle göra sig bra på live-spelningar och testade att arrangera andra låtar, men då kom jag istället på melodin till ”Xanax Blue”. Det var så enkelt att leka runt och plötsligt hade jag ljudet av 20 gitarrer staplade på varandra. Merparten av ”Xanax Blue” är just den gitarrloopen, men med 17 av de 20 gitarrerna borttagna. Många låtar på det kommande albumet Grand Opening handlar om slut och farväl. Men ”Xanax Blue” är en mer hoppfull sång, önskar en vän all lycka och struntar i all nostalgi.

Spana in videon nedan: