LYSSNA: ABU NEIN – ”Love in Vain”

Foto: Janne Segerström

Den som gillar elektronisk musik med goth-romantiska influenser är förmodligen redan bekant med ABU NEIN. Den Malmö-baserade darkwave-trion släpper idag sin nya singel ”Love in Vain” i samarbete med MORT-MOI. Låten som är ett lysande exempel på bandets sakrala synthwave, sätter helt klart en svärtad guldkant på denna torsdag.

Låten ”Love in Vain” släpptes redan år 1939 av Robert Johnson. Den handlar om en förälskad man som följer en kvinna till en järnvägsstation, för att sedan se henne åka iväg med tåget. Han sjunger om obesvarad kärlek där tåget används som en metafor för det som går förlorat. ABU NEINS singel ”Love in Vain” har utöver titeln inget gemensamt med originalet, bortsett från ryktet att både Johnson och medlemmarna i ABU NEIN ska ha sålt sin själ till djävulen – som även inledningsfrasen i ABU NEINS låt antyder.

I väntan på debutalbumet Secular Psalms som släpps till sommaren så lyssnar vi gärna på ”Love in Vain”. Ja, ni hör ju själva. Det är förhäxande bra.

Lyssna nedan: