Veckans FYND: Katzengold, Josefina Cerda och CEDER

Då var det måndag igen och dags för veckans FYND!

Katzengold

Malmöbolaget Rundgång Rekords står nästan alltid för kvalitativa släpp och Katzengolds EP från förra året är inget undantag. Trots att frontfiguren Chris växte upp i Seattle under grunge-eran så är det snarare åttio- och nittiotalens Manchester-sound som serveras. Hur som helst: en lysande debut.

Josefina Cerda

Stockholmsbaserade Josefina Cerda sjunger till vardags i salsabandet La liga habanera men nu går hon solo och adderar r&b-sväng till salsa-tonerna. Debuten ”Skit” är en klockren låt som handlar om när en hårfin gräns passerats.

CEDER

På fredag debuterar CEDER med EP:n Lights som kretsar kring slutet på en kärleksrelation. Här vävs snygg, svävande pop ihop med ett mer klassiskt singer/songwriter-sound. Lyssna på det mycket lovande smakprovet ”Ghost In Your Head” in nedan.

Lyssna på vår playlist med FYND här.