PREMIÄR: Loaver – ”Drömmeri (om döden)”

Foto: Emanuele Maniscalco

Linnea Hall känns kanske främst igen som frontfigur i Malmöbandet Kluster B (tidigare Kluster), men vi har tidigare uppmärksammat hennes fina soloinsatser med projektet Loaver. Nu har hon signat med Rama Lama Records och släpper en låt på svenska. Singeln ”Drömmeri (om döden)” är skriven till minne av Linneas farmor och släpps imorgon, den 13 februari, på tvåårsdagen av hennes farmors bortgång. Låten är den första att släppas från Loavers kommande debutalbum som väntas under året.

– ”Drömmeri (om döden)” skrev jag inför en spelning på operafestivalen i Brescia, Italien, 2018. Den är en pendang till Debussys ”Rêverie”. Min farmor hade nyss gått bort. Jag satt vid hennes dödsbädd och sjöng ”Underbart är kort” av Povel Ramel, som hon älskade, på repeat. Då beslöt jag mig för att skriva något på svenska, till henne. Låten är en livetagning inspelad en dag i mars tillsammans med Emanuele Maniscalco (trummor och syntpålägg) i Poddighe Studio (Brescia, Italien) berättar Linnea.

Redan idag kan du premiärlyssna via HYMN.