Pop for Love! fokuserar på kärleken

Moto Boy. Foto: Madeleine Martinsson/Rockfoto

På fredag, alla hjärtans dag 2020, är det exakt tio år sedan Per ”Pelle Pop” Nordkvist mördades på Länsmansgårdens torg. Pelle föll offer för hatbrott och attackerades, misshandlades och knivhöggs till döds av två förövare som provocerades av hans personliga stil. Han gillade indiepop, sminkade sig och bar stjärnor under ögonen likt Henrik Berggren i favoritbandet Broder Daniel.

I samband med tioårsdagen av den tragiska händelsen hyllas Pelle under konsertkvällen Pop for Love! på Brewhouse i Göteborg. En kväll med indiepop – musik som Pelle hade älskat – under devisen No more violence, no more hate – Pop for Love!

På scen står bland andra Moto Boy, Lejonhjärta, Glenn Udéhn, Illusio och Göteborgs Indiekör. Bakom skivspelarna hittar vi Klubb Saturn-grundaren DJ Wittgrenstein, Joni Mälkki från Slagsmålsklubben, DJ Rolf och HYMNs egna festivalexperter i Festivalpodden.

HYMN kollade läget inför Pop for Love! med en av de huvudsakliga initiativtagarna: Subkultfestivalens grundare Mirre Sennehed, som tidigare skrivit boken Pojken med stjärnorna om sin vän Pelle.

Vad betyder Pop for Love! för dig?

– Alla hjärtans dag har varit personlig sedan 2010 då min vän Pelle brutalt knivhöggs och misshandlades svårt utanför bankomaten på Länsmanstorget. Han avled av sina skador och det har varit svårt för mig att ”fira” den dagen sedan dess. Med Pop for Love! vill vi hylla Pelle men också fokusera på att kärleken är större än hatet. Att vi alla kan påverka för en bättre värld genom att vara snällare mot varandra. Jag tror att ett sådant här evenemang behövs med tanke på samhällsklimatet och allt hemskt som sker i världen idag. Mer hopp och kärlek, mindre hat!


”Jag tror att ett sådant här evenemang behövs med tanke på samhällsklimatet”

Vem borde besöka Pop for love! på fredag?

– Alla såklart! Ett event med skön indie- och electropop, musik som jag tror de flesta kan uppskatta. Dessutom lyfter vi temat Pop for Love! på scen och har en fin konstutställning på plats. Och grymma DJs som ser till att det blir en massa dans under natten såklart.

– Så det kommer bli en både känslosam och rolig kväll. Och att festa loss med skön musik för en god sak känns ju aldrig fel eller hur?

Vi laddar upp med några videor:

Läs mer om Pop for Love! här.