Blossoms – Foolish Loving Spaces

Med sitt självbetitlade debutalbum seglade Blossoms 2016 upp som ett av Englands nya gitarrband att räkna med. På nya skivan Foolish Loving Spaces blandar de indierock med synth-pop, disco och gospel. Ändå får sångaren Tom Ogdens raka, charmiga låtar det att kännas sammanhängande. 

I en intervju med det amerikanska magasinet Variance säger Ogden att albumet föddes ur hans nyfunna kärlek – eller till och med besatthet – för Talking Heads. Undermedvetet blödde stämningen från låtar som “This Must Be The Place” och “Burning Down the House” över i hans eget låtskrivande och skapade låtar som “Your Girlfriend” – som hör till skivans starkaste spår. Med sina 12 miljoner spelningar på Spotify sedan den släpptes som singel i somras är den kanske också bandets största hit sedan genombrottslåten “Charlemagne”.

Den nya skivan, som är bandets tredje, är den första att även släppas under amerikansk label. I musikvideon till catchiga piano-gospellåten ”The Keeper” ser man bandet nästan ceremoniellt vandra runt i New York, åka tunnelbana och ta foton av varandra.

Foolish Loving Spaces bästa låt är dock den tydligt Talking Heads-influerade öppningslåten ”If You Think This Is Real Life”.

[Virgin EMI, 31 januari]

7