VIDEOPREMIÄR: Lotta Wenglén – ”Alla andra ska dö”

Lotta Wenglén, skånsk musiker som känns igen från bland andra Sunshine Rabbits, Fullmånen från helvetet och Blind Lake släpper idag nya singeln ”Alla andra ska dö” som har ett något poppigare anslag än vad vi är vana vid när det kommer till Wengléns musik.

Dessutom har Lotta bytt språk. Låten är hämtad från hennes första ep på svenska, med release i vår. Produktionen är ett samarbete mellan Lotta och Lasse Johansson Ståle (The Cardigans, Brothers of End, Lost Johansson).

Lotta berättar:

– När en person dör, och det inte finns några anhöriga som tar hand om deras saker, finns det folk som jobbar med det. De går metodiskt igenom skåp och lådor och samlar ihop den dödes tillhörigheter. De hittar ibland kärleksbrev som ingen fått läsa, ofta fotografier som sorterats bort från fotoalbumen, och inte allt för sällan en omfattande samling gipskatter i olika storlekar och utförande. Den här låten tar avstamp i funderingar och fantasier kring vad människor lämnar efter sig när de dör och om den smärtsamma vetskapen om att vi ska mista allt vi älskar; allt vi har.

”Alla andra ska dö” har också fått en video som idag har premiär på HYMN.