Redaktionens favoriter v.4

Martin Månsson Sjöstrand Trio - pressbild

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att lista musikaliska pärlor från den senaste tiden.

Martin Månsson Sjöstrand Trio – Universum faller (album)

Efter sex års uppehåll är Martin Månsson Sjöstrands Trio tillbaka med musik från och till den yttre och inre rymden. Albumet Universum faller består av lika delar surfrock och experimentell indierock och musiken är som alltid spretig, men energisk och intressant.

Big Fox – ”Beast” (video)

Malmöbaserade Charlotta Perers släppter sitt tredje Big Fox-album i mars och nya singeln ”Beast” är en förtjusande försmak. Snygg låt med en nästan ännu mer bedårande video.

Bonnie ’Prince’ Billy – ”This is Far From Over” (video)

Den som funderat på när Bonnie ’Prince’ Billys album från förra året, I Made A Place, kommer upp på streamingtjänsterna behöver inte undra längre. 31/1 är datumet. Senaste singeln har både en väldigt fin video och ett magiskt flöjtsolo. Missa inte!

Waxahatchee – ”Fire” (låt)

I veckan annonserade Waxahatchee – eller Katie Crutchfield som hon egentligen heter – att ett femte album är på gång. I mars släpps Saint Cloud och första singeln är ett lovande smakprov på vad som komma skall.

A.W feat. Nicole Rodriguez – ”Försäkringskassanupproret” (låt)

Aran Wehby, som rappar under sina initialer A.W, fortsätter göra låtar med texter som rör sig långt från mycket av hiphops vanliga tematik. ”Försäkringskassanupproret” baseras på 300 verkliga historier om människor som utförsäkrats, nekats sjukpenning o.s.v. Fin insats även från sångerskan Nicole Rodriguez.

Common – ”My Fancy Free Future Love” (Tom Misch remix)

”My Fancy Free Future Love” finns med på Commons album Let Love som släpptes i början av hösten. I den här nya remixen har låtens härliga, funkiga jazzgroove förfinats ytterligare.