VIDEOPREMIÄR: Ormbunken – ”17 filurer”

Detta är inte bara en premiär av en låt och video utan nästan även av ett band, åtminstone när det kommer till att lyssna på deras musik på internet. Ormbunken har tidigare gjort en halvhemlig spelning hemma i Malmö från vilken det finns en livevideo på deras Facebooksida, men i övrigt är detta bandets första steg ut i världen.

Ormbunken är en jazzkvintett bestående av Emeli Ek på trummor, Ida Karlsson på saxofon, Petter Hängsel på trombon, Sebastian Persson på elgitarr och Andreya Ek Frisk på elbas. Bekanta namn på den mycket livliga, unga jazzscenen i Malmö som regelbundet bjuder på intressanta nytillskott.

Musikvideon utspelar sig i Torups rekreationsområde, a k a Bokskogen, utanför Malmö. Ett barn är ute i skogen med sin mormor, barnet får syn på någon som inte mormor kan se. En lekfull video där Ormbunken spelar på idén om att skogen har invånare som inga vuxna kan se, barns fantasi möter busjazz i en härlig skånsk lövskog.

Bakom videon ligger InFrame Media med hjälp av Martin Steffen.

Foto: Elin Hörberg