Redaktionens favoriter v.50

Marissa Nadler. Foto: Wai Kei Fung/ROCKFOTO BILDBYRÅ AB Source: Rockfoto Bildbyrå AB.

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikaliska guldkorn från den senaste tiden.

Marissa Nadler & Stephen Brodsky – ”In the Air Tonight” / ”More Than Words” (covers)

Marissa Nadler och Stephen Brodskys drone-versioner av Phil Collins ”In The Air Tonight” och Extremes ”More Than Words” är extremt gåshudsframkallande. Missa inte!

boerd feat. Stella Explorer – ”Before We Drown” (video)

Tidigare idag släppte boerd – aktuell med albumet Misplaced – en fin live session-video till utmärkta låten ”Before We Drown”. Missa inte!

Nattskärran – ”Close” (låt)

Umeåtrion Nattskärrans drömmiga singel ”Close” både imponerar och trollbinder. Lyssning som värmer brustna såväl som hela hjärtan.

Låpsley – These Elements (EP)

Sångerskan, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Holly “Låpsley” Fletcher är tillbaka med en ny EP. En skiva som har ett mognare sound än debuten, men som samtidigt känns väldigt fräsch. De här fyra låtarna befäster hennes position som en av de mest lovande artisterna från Storbritannien.

Folke Nikanor – ”Komet” (låt)

Folke Nikanor fick oss på fall med sin instrumentala pianomusik på albumet Bottenviken för ungefär ett år sedan och nu är det äntligen dags för ny musik. På nya singeln ”Komet”, hämtad från kommande albumet Rymden enligt Folke Nikanor, gästar ingen mindre än Annika Norlin på sång. Och som alltid när hon är med i leken, är resultatet genialiskt.

Kelly Finnigan – ”Heartbreak for Christmas” (låt)

Musikaliskt skulle ”Heartbreak for Christmas” nästan lika gärna kunna vara från 1969 som från 2019, men det gör inget när det rör så här bländande soul.

Ghost Funk Orchestra – ”Queen Bee” (livevideo)

Ghost Funk Orchestra har som namnet antyder rötterna i funk och soul men experimenterar med massor av andra influenser. Bandet har i livesättning växt till 14 personer inklusive en stråkkvartett och låter både tämligen unika och galet bra. Mycket passande har de nu släppt en helt ny låt som filmats live på National Sawdust på bandets hemmaplan i Brooklyn.