Redaktionens favoriter v.48

Cuntrie

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från den senaste tiden.

Cuntrie – ”Spider” (låt)

Ebba Gustafsson Ågren (wy) levererar andra singeln med soloprojektet Cuntrie och därmed också en delvis ny musikalisk riktning. I grymma ”Spider” sjunger hon om mardrömmar och experimenterar med beats. Den 22 januari kommer debut-EP:n Scrapbooking – något att se fram emot!

SASAMI – ”Little Drummer Boy” (jullåt)

Då var det advent på ingång och jullåtarna börjar trilla in så smått. Kanske kan den här industri-doftande versionen av ”Little Drummer Boy” passa till söndagens glöggfika?

Vet Hut – ”Tristessens botemedel” (video)

Vet Huts andra singel från kommande albumet Med munnen full av hat (som släpps 13 december) kommer med en video där stencoola sångerskan Jenka står i centrum. ”Tristessens botemedel” är ett lysande exempel på Malmöbandets förmåga att skriva svängiga punklåtar med extremt mycket energi.

ABU NEIN – I Will Rise (EP)

Malmötrion ABU NEIN har bara existerat i ett par månader men redan hunnit bli bokade som förband till både Kite och True Moon. Dessa akter säger också något om hur debut-ep:n I Will Rise låter. Om du gillar synthar och svärta så lär ABU NEIN snart bli ditt nya favoritband.

Jonathan Johansson – ”För oss” (låt)

Nyheten om att Jonathan Johansson släpper nytt album i februari och ger sig ut på en stor turné i vår kom som ett välkommet ljus i mörkret i veckan. Första smakprovet från Scirocco heter ”För oss” och är mer experimentellt än vad vi är vana vid, men det vittnar om att något riktigt intressant är på gång.

Fasica – ”Nu tändas tusen juleljus” (låt)

Barnrättsorganisationen Plan International och artisten Fasica gör gemensam sak och släpper en omarbetad version av klassiska julvisan ”Nu tändas juleljus”. Låten är en symbol för omtanke, framtidstro och alla flickors rätt till utbildning. Intäkterna från släppet går till Plan Internationals arbete för att fler flickor ska få gå i skolan.