Veckans FYND: Neon Strangers, Creutzfeldt Jakobs och Miss Sister

Neon Strangers. Foto: Ronja Dahlgren

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Neon Strangers

Göteborgsduon Neon Strangers, bestående av Anton Ericson och Robin Dahlgren (också medlem i Baula), bjuder på dansvänlig pop med singeln ”Stuck in a Rhythm”. Genesis och The Beatles nämns som influenser, men vi tycker oss höra mer moderna tongångar i musiken – tänk 00-tals-akter som Passion Pit och MGMT. Hur som helst är det en strålande debut.

Creutzfeldt Jakobs

Creutzfeldt Jakobs, från Malmö, fick oss på fall med sin krokodilvideo, men också musiken –  en fantasifull mix av instrumental surfrock och DDR-synth – är väldigt tilldragande. Vägen från Skåne via Balkan till Kalifornien har aldrig känts så given som nu. Missa inte ”Glasnost”.

Miss Sister

Miss Sister började sin karriär genom att släppa musik under födelsenamnet Ida Gratte men sedan i maj i år har hon gett ut ett antal singlar under det nya namnet, både på egen hand och ihop med producenter. Nya låten heter ”Nothing But The Truth” och är en uppkäftig poplåt som uppmanar folk att sluta leva sina liv i lögner.

Lyssna på vår playlist med FYND här.