Veckans FYND: Joakim Alfvén, Nathan Aeli och Marika Wittmar

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Joakim Alfvén

Joakim Alfvén släppte ep:n Evighet i oktober. Musiken är ganska mörk och skruvad, med mycket detaljer, synthar och sång på svenska. På ett par av spåren, däribland den över tio minuter långa, hypnotiska ”Evighet”, gästar sångerskan Klara Keller vilket är ett strålande samarbete. Det här är en skiva som kanske kräver lite av din tid, men det är så värt det!

Nathan Aeli

Göteborgsbaserade Nathan Aeli kan det här med reverb. Debutalbumet Katja rör sig nånstans i skarven mellan intensiv emo och drömmig shoegaze och Aeli låter ofta lite som ett mer aggressivt Mew. Det här är stora ljudbilder som dröjer kvar. Missa inte.

Marika Wittmar

Marika Wittmars ”Underneath Your Hands”, första singeln från den kommande ep:n med samma namn, är en imponerade komposition som är lika mycket influerad av folk/världsmusik som blues, progg, visa och jazz. Wittmars bakgrund inom balkanmusiken märks av, men det gör också hennes kärlek till folksångerskor som Joni Mitchell och Joan Baez. Riktigt stark låt. Och i fredags släpptes andra singeln ”Ghosts” – även den mycket lyssningsvärd.

Lyssna på vår playlist med FYND här.