Turnover – Altogether

Det händer inte så mycket såhär års.

Alla träden i allén vid Rörsjöparken ser ut som telefonstolpar och musikindustrin lägger sig tillrätta i väntan på årslistorna. Man kanske går ut och springer för att det är för kallt. Man kanske lagar en köttfärssås. Man kanske tittar på nya säsongen av Så mycket bättre.

Jag upptäckte att Turnover släppt nya singlar och konstaterade att de lät som Turnover och sedan så lyssnade jag inte så mycket mer på dem.

För Good Nature, Turnovers senaste skiva från 2017, anlitade man typ Paulo Coelho för att skriva bakgrundsberättelsen. Austin Getz brukade göra låtar om att blöda ur munnen och ha ångest. Sedan åkte han till en vingård i Kalifornien, hade en nästan övernaturlig känsla, och började skriva låtar om solsken och vingårdar i Kalifornien.

Good Nature var svår att ogilla och lika svår att älska. Altogether är svår att känna någonting alls kring. Det är lite mer åttiotal, lite mer glossigt, lite mer funk och lite mer bas. Annars är det Turnover.

Altogether har inga hooks och inga starka refränger. Jag tror att det finns texter men de försvinner liksom när man tittar för länge på dem. Den har en fin produktion och kompetenta musiker. Man kan steka ägg i den eftersom ingenting helt enkelt fastnar.

Plötsligt blir jag väldigt sugen på att lyssna på ”Dizzy On The Comedown” från 2015:s Peripheral Vision. Sedan inser jag att skivan slutat för en kvart sedan och köttfärssåsen är färdig.

Det händer inte så mycket såhär års.

[Run For Cover Records, 1 november]

5