Redaktionens favoriter v.44

CB3

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från veckan.

CB3 – ”Sonic Blaze” (låt)

Malmös svar på King Crimson fortsätter att leverera psykedelisk rock av bästa sort. Med ett nytt skivkontrakt med The Sign Records i bagaget är CB3 nu aktuella med sinnesutvidgande stycket ”Sonic Blaze”.

Låpsley – ”My Love Is Like The Rain” (låt)

Brittiska sångerskan, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Låpsley är äntligen tillbaka efter tre års tystnad. Första smakprovet från kommande EP:n These Elements är en bedårande påminnelse om varför vi föll så hårt för hennes musik i samband med debutalbumet 2016.

Jonathan Fröberg – Dårar & Hjältar (album)

Med ett antal singelsläpp i ryggen presenterar Jonathan Fröberg nu sitt debutalbum. Dårar & Hjältar rör sig mellan tristessen och ensamheten i en småstad och den ständiga längtan bort till något större. Musik perfekt att omslutas av i höstmörkret. Missa inte!

Siri Karlsson – ”The Party” (låt)

Experimentella duon Siri Karlsson är alltid en frisk fläkt i musikflödet och dagsfärska ”The Party” är ännu ett lysande exempel på det. Om en vecka släpps nya albumet Horror Vacui som gästas av Jonna Löfgren på trummor och Mats Äleklint på trombon/syntar. Samma dag är det releasefest i Stockholm.

Hollow Ship – ”We Were Kings” (låt)

Gräddan av Göteborgs alternativa folkrockscen – inklusive namn som Vincent Vensal och Thomas Frank – går samman under namnet Hollow Ship och detta har resulterat i den utmärka psykedelia-singeln ”We Were Kings” (ges ut via PNKSLM Recordings).

Torres – ”Good Scare” (låt)

Mackenzie Scott aka TORRES utannonserade sin fjärde fullängdare tidigare i veckan. Den 31 januari släpps egenproducerade albumet Silver Tongue. Ett stabilt smakprov i form av singeln ”Good Scare” finns nu att lyssna på för den som är nyfiken amerikanskans nya material.