Hallå där… Lavette!

På lördag har Göteborgsbandet Lavette releasefest på Musikens Hus för sitt aktuella debutalbum In The Soup och det kommer med största sannolikhet att bli en kväll att minnas. Daniel Andersson kontaktade medlemmarna för att kolla läget.

Berätta om ert aktuella debutalbum In The Soup?

– Det är en härlig soppa fylld av surfjinglar och himmelska körer. Det är frukten av allt vårt slit under vårt första år som band. Vi är otroligt stolta över vårt lilla skötebarn.

”Hela albumet är på ett sätt som en stor soppa av allt som är Lavette”

Hur gick tankarna när ni bestämde titel? 

– Ärligt så kom uttrycket till oss genom allas vår vän google, men så passade det så himla bra att vi köpte det rakt av. Hela albumet är på ett sätt som en stor soppa av allt som är Lavette!

Är ni alltid överens? Eller har ni ofta olika åsikter?

– I första hand så är vi ändå bästa vänner, och det känns lite som en smekmånadsperiod fortfarande, trots att det snart gått två år. Bakslaget kanske kommer snart, hittills har vi mest slagits på fyllan och bråkat om vem som skall sitta fram i bilen på väg till spelningar.

Nämn tre skivor med klockrena titlar.

 LokNaken, blästrad och skitsur, Bo DiddlyBo Diddly is a … Lover och OasisDefinitely Maybe.

 Albumformatet håller på att förlora sin roll. Enligt en aktuell undersökning är det många unga som aldrig hört en hel skiva. Hur ska ni få publiken att lyssna på ert album? 

 – Vad fan säger du? Källa på det tack! Visa oss den aktuella undersökningen, annars får vi väl dra tillbaka albumet och släppa nio singelspår istället.

 Vad definierar er som band? 

 – Att vi är jättebra!

 Vilka är era främsta inspirationskällor?

 – Vi har alla väldigt olika musiksmak, vilket i sig har resulterat i att albumet består av rätt varierande låtar. Allt från Joni Mitchell, Jodi Reynolds, Angel Olsen, Courtney Barnett till Phil Spector. Det är en soppa helt enkelt.

 Er musik för tankarna till 60-talet. Vad betyder denna tidsepok för er? 

 – Folk var snygga och skrev bra musik, och det känns som att vi inte hade skrivit sån musik som vi gör idag om det inte vore för den eran, såklart.

På lördag är det releasefest. Är ni nervösa?

 – Ja! Att få dela scen med Lava Bangs och Bo Peep ska bli otroligt kul.

Har ni fler spelningar inbokade? 

 – Jadå, men det får vi vänta ett litet tag till för att få reda på var och när. Håll ögonen öppna!