Redaktionens favoriter v.41

Kim Gordon. Foto: Pauline Benthede/Rockfoto

Det är fredag och dags för HYMN-redaktionen att tipsa om musikfavoriter från veckan som gått.

Kim Gordon – ”Hungry Baby” (låt)

Idag släpps äntligen Kim Gordons första soloalbum No Home Record och vi har lyssnat på singeln ”Hungry Baby” hela veckan för att ladda. En låt som lätt hade kvalat in som ett toppspår på valfritt Sonic Youth-album. Gordon visar verkligen var skåpet ska stå.

Therese Lithner – ”Our Summer” (låt)

Therese Lithner är på gång med ett andra EP-släpp. Den 25 oktober kommer Prints ut via Lazy Octopus och första smakprovet, Sibille Attar-producerade synthballaden ”Our Summer”, är alldeles strålande.

RAHIMIC – ”23” (låt)

Malmöbaserade RAHIMIC släppte tidigare i år EP:n Sanna min ord och nu följer hon upp denna skiva med softa singeln ”23”. Grym låt som funkar riktigt bra nu när hösten tar över.

Dean Wareham – ”Snow Is Falling In Manhattan” (Purple Mountains-cover)

Den forne Silver Jews-sångaren David Berman har hyllats på många håll sedan hans död i somras. Nu är det Dean Warehams (Galaxie 500) tur att visa sin uppskattning. Hans cover på Purple Mountains ”Snow Is Falling In Manhattan” är ett absolut måste.

Elizabeth Colour Wheel feat. Planning For Burial – Live at Blackheart Sound (video)

Elizabeth Colour Wheel blandar doom, noise och postpunk på ett säreget sätt och i den här nya livesessionen, där de har med Tom Wasluck, mer känd som Planning For Burial (läs en krönika om hans fantastiska debutalbum här) på sång, kommer de helt till sin rätt. Ljudet av tonsatta mardrömmar. Lika vackert som obehagligt.