Veckans FYND: Väckelsen, Nattmara och Killer Chilton

Väckelsen

Då var det måndag och återigen dags för veckans FYND.

Väckelsen

Gotlandsbaserade Väckelsen är ett band som lyckas charma en från första tonerna. I ett uttryck som rör sig mellan avslappnad vispop och psykedelisk rock skapar kvartetten ett drömskt landskap à la Slowgold som kännetecknas av silkeslen sång och tankfull lyrik. I skrivande stund har bandet endast en dubbelsingel i bagaget, men vi väntar med spänning på nytt material!

Nattmara

Gotland är också bas för Madeleine Tönder Filipsson och Hanna Jäderberg som tillsammans bildar duon Nattmara. Besläktade med True Moon-estetiken föds deras musik ur mörkret och bär en besk bismak av svek och lögner. Trots att bandet singeldebuterade så sent som i somras har de hunnit imponera på oss med sin egen version av alternativ rock präglad av tongivande basgångar och rå attityd.

Killer Chilton

Att kvintetten Killer Chilton från Göteborg behärskar konsten att locka lyssnare råder det inga tvivel om. Hemligheten ligger inte bara i en rejäl dos självsäkerhet som omfattar deras snyggt producerade powerpop, utan också i ett antal nostalgiska influenser som Popsicle och Jumper. Aktuella med EP:n Ibland Kanske bjuder bandet på explosivt sound fyllt med kluriga rim och smarriga gitarrhooks som är svåra att motstå.

Lyssna på vår playlist med FYND här.