VIDEOPREMIÄR: Pikes – ”Jeans”

Foto: Sandra Thorsson

Pikes är just nu aktuell med en EP vid namn People In Cars. En skiva, utformad som en rockopera, inspirerad av artister som Peter Gabriel, M83 och Kate Bush. Spåret ”Jeans” är en storslagen låt som handlar om… jeans.

– Det är en lovsång till materialet jeans och i synnerhet byxor. Jag tycker det är sjukt snyggt och slutar aldrig förvånas över hur snygga människor blir när dom har på sig jeans, säger Christoffer Ling som ligger bakom projektet.

Idag är det premiär för videon till låten här på HYMN.

– Jag blev kontaktad av en videoregissör som heter Joe Bidmead via mejl som hade hittat min singel ”People In Cars” på Youtube och frågade om han fick göra en video till någon av mina låtar. Jag hoppade på en tidig flight till London i slutet av juli och tillbringade en dag med honom och hans filmfotograf för att spela in en video till ”Jeans”. Jag har på något vis lyckats bli flygrädd på senare år (passar ju rätt bra med klimatkrisen och allt) och sov absolut inget natten innan, men kunde trots det, med hjälp av Redbull och kaffe, ta mig igenom att filma hela dagen och sent in på kvällen. Resultatet blev denna fina video, berättar Christoffer.

Kolla in videon nedan: